Tuesday, June 30, 2015

B&C ensemble – Ensimmäinen


B&C ensemble on aviopari M. L :n ja E. N :n käyttämä yhteistaiteilijanimi. B&C, Be and see, “Ole ja näe”, kertoo visuaali­sesta lähtökohdasta sekä “vain” olemisen tärkeydestä. Nimikirjaimilla ja taiteilijaryhmänimellä esiintyminen ei ole salamyhkäisyyttä, vaan argumentti vallalla olevaa itsensä korostamisen kulttuuria vastaan.


Näyttelyn teemana on vuorovaikutus, symbioosi, rakkaus. Teosten lähtökohdat syntyvät ympäröivästä arjesta, kodista, luonnosta, kaupungista. Teosten syntyyn vaikuttavat myös pohdinnat pari- ja taidesuhteesta. Rakkauden, ihailun kohteena oleminen voi olla vaikeampaa kuin rakastajana toimiminen. Muusana, mallina, taiteen kohteena oleminen voi olla hankalampaa kuin taiteen tekeminen.


M. L. piirtää meditatiivisesti aloittaen jollain “ei-niin-taiteilijatarvikkeella” kuten meikillä tai korostuskynällä. Erikoinen piirrosväline ei ole itsetarkoitus, mutta sen avulla hän pääsee irti rationaalisesta hahmottamisesta. Kuvan luotuaan, hän skannaa sen digitaaliseen muotoon ja jatkaa työstämistä kuvankäsittelyohjelmalla. Olennaista on, että melko pienet “nyherrykset” suurennetaan skannausvaiheessa, jolloin materiaalien struktuurit korostuvat, raaistuvat ja muuttuvat tunnistamattomiksi.


E. N. kuvaa ihmisiä luonnossa ja urbaanissa ympäristössä, käsitellen alastomuutta ja paljautta suhteessa kaikkea liian täynnä olevaan maailmaan. Hän leikittelee valolla ja valokuvaamisen ”oikeaoppisuuden” rajoilla. Välillä hän liittää kuviinsa piirroksiaan. Myös piirrokset syntyvät valoista ja varjoista, kuten hahmoista, joita hämärtyvä ilta luo puiden oksistoon.


B&C ensemblen yhteisteokset ovat yhdistelmiä molempien tekniikoista.


www.bcensemble.fi 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.